/*Corregir cadenas texto no traducidas*/

UA – DÉNIA – TCV

GASTERRA

El Centre de Gastronomia del Mediterrani, UA-Dénia, GASTERRA, sorgeix com una iniciativa col·laborativa de la Universitat d’Alacant (UA) i es conforma com una aliança entre aquesta, la Generalitat Valenciana —mitjançant Turisme Comunitat Valenciana— i Dénia, designada per la UNESCO “Ciutat Creativa de la Gastronomia”, a través del seu ajuntament. L’objectiu de GASTERRA és impulsar els estudis i la investigació en el sector de la Gastronomia, particularment a la Comunitat Valenciana, fins situar-lo com un referent de la dieta i la cultura alimentària mediterrània, contribuint així a l’educació en hàbits alimentaris saludables.

Col·labora:

Col·labora:

Filosofia

La Comunitat Valenciana és reconeguda per la seua excel·lència pel fa a gastronomia. Entre aquests reconeixements cal destacar el fet que Dénia, a la Marina Alta, tinga el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO. Aquest reconeixement li atorga a la ciutat una rellevància internacional i una dimensió gastronòmica i social que la converteixen en el lloc idoni per acollir la seu del Centre de Gastronomia del Mediterrani – UA / Dénia (GASTERRA).

GASTERRA és un centre universitari dedicat a la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació del patrimoni gastronòmic i culinari mediterrani. A través d’aquestes línies d’actuació es pretén assolir l’objectiu que la gastronomia es convertisca en un element arrelat a la cultura alimentària mediterrània, compromesa amb el territori, saludable, solidària i sostenible.

Per a això, tenint en compte que una part important de la revolució gastronòmica experimentada en els últims anys s’ha produït gràcies a la sinergia creada entre els i les xefs i el món científic, GASTERRA treballa en matèria de recerca, desenvolupament i innovació gastronòmica per aconseguir establir estratègies de col·laboració entre els investigadors i les investigadores de la Universitat d’Alacant i el món de la gastronomia.

Per tal d’assolir el major grau d’excel·lència possible en el compliment dels objectius esmentats anteriorment, el Centre de Gastronomia del Mediterrani – UA / Dénia (GASTERRA), compta amb un Consell Assessor com a òrgan d’assessorament i seguiment del centre, al qual li correspon dur a terme tasques de suport al centre, així com col·laborar en la seua projecció nacional i internacional.

El Consell Assessor està compost per deu membres i està integrat per representants de les institucions i les entitats que contribueixen al sosteniment del centre, i per personalitats de reconegut prestigi i rellevància nacional i internacional en l’àmbit de la gastronomia i les arts culinàries.

Organigrama
de centre

El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) és una estructura organitzativa constituïda per un equip humà de la Universitat d’Alacant per a impulsar i desenvolupar la recerca, la transferència de coneixement, la formació i la divulgació en el sector de la gastronomia.

Ana Zaragoza Martí

COORDINACIÓ ACADÈMICA

MÉS INFO
 • Coordinadora acadèmica del Centre de Gastronomia del Mediterrani.
 • Doctora en Ciències de la Salut, especialitzada en dieta mediterrània i coordinadora acadèmica del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània oferit per la Universitat d’Alacant.

+INFO

Ángeles Ruiz García

COORDINACIÓ TÈCNICA

MÉS INFO
 • Coordinació tècnica Gasterra.
 • Coordinadora de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.
 • Coordinació tècnica Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània oferit per la Universitat d’Alacant.

aruiz_gastronomia@yahoo.es
angeles.ruizgarcia@ua.es
www.angelesruizgastronomia.com

+INFO

Alexandre Peretó Rovira

COORDINACIÓ TÈCNICA
ADMINISTRACIÓN & GESTIÓN

MÉS INFO
 • Coordinador tècnic especialista en Economia de la Innovació.
 • Professor de la Universitat d’Alacant, departament d’Anàlisi Econòmic Aplicat
 • Doctorand del departament d’Anàlisi Econòmic Aplicat.
 • Màster en Gestió de Projectes en Entorns Digitals.

+INFO

Juan Vicente Romero de Ávila

GESTOR
ADMINISTRACIÓ & GESTIÓ

MÉS INFO
  • Gestor del Centre de Gastronomia del Mediterrani.
  • Responsable de la gestió econòmica de Centre de Gastronomia del Mediterrani.

+INFO

Reconeixements

Distincions i premis rebuts pel Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA i els seus membres.

Josep Bernabeu Mestre nominat als premis de la RAG

Josep Bernabeu Mestre nominat als premis de la RAG

Josep Bernabeu-Mestre nominat als premis de la Reial Acadèmia de Gastronomia El professor Josep Bernabeu, doctor en Medicina i catedràtic d'Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant és un dels tres finalistes a aquest prestigiós premi en la categoria atorgada...

read more
Premi a la Càtedra Carmencita.

Premi a la Càtedra Carmencita.

Premi a la Càtedra Carmencita. El Consell Social de la Universitat d'Alacant va atorgar el premi Càtedra Institucional en la seva edició 2019 a la Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic. Aquest guardó reconeix trajectòries destacades en el món acadèmic,...

read more
Premi a les publicacions i divulgació gastronòmica.

Premi a les publicacions i divulgació gastronòmica.

Premi a les publicacions i divulgació gastronòmica. L'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana concedeix el premi a la millor labor d'edició de publicacions i divulgació gastronòmica a la periodista Ángeles Ruiz, coordinadora tècnica de la Càtedra Carmencita...

read more
Premi CEUCO.

Premi CEUCO.

Premi CEUCO. La Universitat d'Alacant rep pel seu projecte gastronòmic i per la creació del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA el prestigiós premi Best European Gastronomic Research Project en el marc del XVI CONGRÉS EUROPEU DE...

read more

Reglament del centre

El centre es constitueix a l’empara de l’article 30 de l’Estatut de la Universitat d’Alacant. El centre dependrà orgànicament de Rectorat de la Universitat d’Alacant i funcionalment del vicerectorat amb competències en matèria d’estudis.

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant, en la sessió ordinària del dia 26 de febrer de 2018, va aprovar per unanimitat el reglament del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA).

Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2019 | | | Diseño: