/*Corregir cadenas texto no traducidas*/

RECERCA I TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT

Les activitats de GASTERRA en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement estan orientades a aconseguir el desenvolupament d’una gastronomia arrelada a la cultura alimentària mediterrània, compromesa amb el territori, saludable, solidària i sostenible. Amb el projecte de creació del corpus del patrimoni culinari valencià com a rerefons, l’objectiu és impulsar i promoure, entre d’altres, projectes de recerca que permeten recuperar les tradicions culinàries i gastronòmiques i els valors de la cultura alimentària mediterrània, readaptant-los als requeriments nutricionals actuals i convertint-los en actius per a la promoció d’hàbits alimentaris saludables.

PROJECTES

Càtedra Carmenciata

Càtedra Carmenciata

Inventari catàleg González Pomata.  Posada en valor de la gastronomia alacantina. La Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic s'ha compromès a realitzar l'inventari-catalogació, anàlisi i estudi, divulgació i difusió del fons documental i bibliogràfic de...

read more

PUBLICACIONS

GASTRONOMIA SOLIDÀRIA.

GASTRONOMIA SOLIDÀRIA.

GASTRONOMIA SOLIDÀRIA. En aquest temps de confinament s’han succeït moltes iniciatives de gastronomia solidària on han col·laborat, de manera altruista, molts professionals i empreses del sector agroalimentari i gastronòmic. Ha estat el cas d’Alacant Gastronòmica...

GASTRONOMIA SOSTENIBLE.

GASTRONOMIA SOSTENIBLE.

GASTRONOMIA SOSTENIBLE Aquestes setmanes de confinament hem tingut ocasió de compartir la preocupació pels efectes que pot tenir la COVID-19 sobre el sector de la gastronomía, però també hem reflexionat sobre les finestres d’oportunitat que pot oferir una crisi com...

QUARESMA: DIES DE CULLAREO. Per Ángeles Ruiz / Vicente Leal

QUARESMA: DIES DE CULLAREO. Per Ángeles Ruiz / Vicente Leal

QUARESMA: DIES DE CULLAREO. Per Ángeles Ruiz / Vicente LealPeriodista i escriptora gastronòmica / Coordinadora Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic / Coordinadora Tècnica Centre de Gastronomia del Mediterrani de la UA-GASTERRA.

La cuina rural silvestre

La cuina rural silvestre

La cuina rural silvestre, etnobotànica i gastronomia a l'obra de Joan Pellicer Bataller (1947 - 2007)Bernabeu-Mestre, J. La cocina rural silvestre. Gastronomía y etnobotánica en la obra de Joan Pellicer Bataller (1947-2007). Mètode 2017; 94: 9-15.

Llibre blanc de l’alimentació de les persones majors a Espanya

Llibre blanc de l’alimentació de les persones majors a Espanya

LLIBRE BLANC DE L'ALIMENTACIÓ de les persones majors a EspanyaBernabeu-Mestre, J.; Trescastro López, EM. (2019) El sabor de la tradició. El llegat de l'alimentació. En: Llibre blanc de la Nutrició de les Persones Majors a Espanya. Madrid, Societat Espanyola de...

Servei de Publicacions de la UA.

Servei de Publicacions de la UA.

Servei de Publicacions de la UA. La col·lecció Gastronomia agrupa publicacions diverses de l'àmbit de la gastronomia i dels estudis de la UA que estan relacionats. Per això, és una col·lecció heterogènia que pot recollir des de llibres de receptes a l'edició anotada...

Nutrició i gastronomia en la Comunitat Valenciana.

Nutrició i gastronomia en la Comunitat Valenciana.

 Nutrició i gastronomia en la Comunitat Valenciana.   Autors: Josep Bernabeu-Mestre, Joan Quiles Izquierdo, María Eugenia Galiana Sánchez, Eva María Trescastro López, María Tormo Santamaría Paraules Clau: Nutrició. Gastronomia. Comunitat Valenciana. Transició...

Presentació: Cuina i cultura del gust al País Valencià.

Presentació: Cuina i cultura del gust al País Valencià.

Presentació: Cuina i cultura del gust al País Valencià. Jaume Fàbrega. L'historiador i periodista Jaume Fábrega i Colom amb una dilatada trajectòria en el món de les publicacions gastronòmiques, realitza una interessant reflexió sobre la nostra tradició culinària que...

ALTRES ACTIVITATS DE RECERCA

Des de GASTERRA, a més de projectes concrets de recerca, es desenvolupen altres activitats de naturalesa investigadora com publicacions o presentació de comunicacions i ponències en jornades, congressos i reunions científiques.

II Jornada “XarxaSalut”.

II Jornada “XarxaSalut”.

II Jornada "XarxaSalut". Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana. Josep Bernabeu, director acadèmic de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic, va participar en la II Jornada de Xarxa Salut celebrada a l'Alfàs del Pi, en la qual va impartir la...

read more

ALTRES PROJECTES DE RECERCA DE LA UA RELACIONATS AMB GASTRONOMIA

En matèria de recerca, són diversos els grups i les unitats de la Universitat d’Alacant que estan desenvolupant projectes d’R+D+i en l’àmbit de les ciències gastronòmiques.

L'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI)

Proporciona a les empreses i altres organismes, de manera proactiva i eficient, informació, assessorament i gestió en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement, per tal d’incrementar i optimitzar els recursos que s’hi destinen, augmentar la competitivitat de les empreses i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2019 | | | Diseño: