/*Corregir cadenas texto no traducidas*/

Presentació Pla d’Acció Local “Dénia&Marina Alta #TastingLife”


“Llegir en clau gastronòmica” és un cicle de conferències i activitats organitzat pel Centre de Gastronomia del Mediterrani – GASTERRA amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana – L’Exquisit Mediterrani, Ajuntament de Dénia, L’Oficina de la innovació i la Creativitat-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia i la Biblioteca municipal de Dénia, amb el qual es pretén donar a conèixer obres literàries on la gastronomia és la protagonista.

 

Context del pla d’acció:


Quan a la fi de 2015, Dénia s’incorporava en la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, adquiria el compromís explícit de treballar per la reconstrucció d’un sistema local agroalimentari que té la base i el seu potencial a la comarca de la Marina Alta. Des d’aquest moment s’han desenvolupat iniciatives, tant en l’àmbit internacional com en el local i comarcal, per a anar avançant en un projecte que transcendeix els límits de l’activitat gastronòmica fins al punt de convertir-se en un factor estratègic del nostre desenvolupament econòmic i un instrument essencial per a conservar el nostre entorn mediambiental i la nostra identitat cultural.

Amb el diagnòstic elaborat amb les aportacions de tots els sectors implicats -que en última instància són tots els que constitueixen el nostre teixit socioeconòmic i cultural-, comptem per fi, amb el nostre full de ruta i sabem els passos que hem de fer per a construir un futur sostenible en el qual tinguem garantida una economia diversificada sobre un territori atractiu i amb personalitat pròpia.

Amb aquest document no sols sabem on i en quina situació estem. També què volem i que hem de fer per a aconseguir-ho. Aquest diagnòstic ens enfronta a manques i limitacions, lamentarem errors del passat i del present, desídies col·lectives i equivocades expectatives. Però també és cert que descobrirem que hem sabut fer coses bones i, sobretot, que encara tenim un enorme potencial per a explorar, que cal reconstruir voluntats i reconnectar enteniments. Aquest document ens dóna les claus per a aprofitar tot aquest potencial, ens diu on són els nostres recursos, i com repartir-los per a ser més competents i competitius, per a ser més autèntics, per a recuperar i preservar el nostre paisatge, per a conservar, en definitiva, la nostra manera de ser i de viure. Sense renunciar a res, aspirant a tot.

Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2019 | | | Diseño: