/*Corregir cadenas texto no traducidas*/

Presentació llibre CIÈNCIES de la GASTRONOMIA

    TEORIA I MÈTODE

“Llegir en clau gastronòmica” és un cicle de conferències i activitats organitzat pel Centre de Gastronomia del Mediterrani – GASTERRA amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana – L’Exquisit Mediterrani, Ajuntament de Dénia, L’Oficina de la innovació i la Creativitat-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia i la Biblioteca municipal de Dénia, amb el qual es pretén donar a conèixer obres literàries on la gastronomia és la protagonista.

 

L’obra:


Les Ciències Gastronòmiques, més enllà de la pura gastronomia, equivalen a un nou model d’entendre l’alimentació i la seva cultura en el s. XXI. En aquestes pàgines, Almudena Villegas reformula el que coneixem fins ara com a Gastronomia i proposa sistematitzar, polir i reorganitzar les ciències vinculades amb l’aliment per a establir els fonaments d’una cultura de les Ciències Gastronòmiques, aportant per a això una metodologia i una didàctica estructurades i útils.

Aquesta obra planteja una lúcida Teoria de la Gastronomia, contribuint amb eines i mètodes de treball per a la seua construcció. Constitueix, per tant, el punt de partida d’un nou paradigma que fonamenta els estudis sobre l’aliment i la seva cultura, sobre allò que fins ara coneixem com a Gastronomia.

L’autora:


Almudena Villegas és escriptora i historiadora. Nascuda a Còrdova i membre de número de la Reial Acadèmia de Gastronomia, de l’Acadèmia andalusa de Gastronomia i de la Xarxa d’Excel·lència d’Investigadors de l’Institut Europeu d’Història de l’Alimentació (Tours). És una de les professionals més reconegudes dins del panorama gastronòmic internacional.

La seva llarga trajectòria professional i experiència en l’àmbit de la gastronomia li han reportat nombrosos premis nacionals i internacionals entre els quals destaquen:

  • Premi Nacional de Recerca en Gastronomia, concedit per la Reial Acadèmia de Gastronomia en 2002.
  • Premi Nacional de Gastronomia a la millor publicació (Saber del sabor. Manual de cultura gastronòmica, Editorial Almuzara, 2008).
  • Premi de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia en 2008.
  • Gourmand World Cookbook 2008, en la categoria de millor llibre d’història de la gastronomia a Espanya.
  • Gourmand World Cookbook l’any 2015 a la millor col·lecció de llibres de cuina (12 vols.)
Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2019 | | | Diseño: