/*Corregir cadenas texto no traducidas*/

Propers Esdeveniments

Anteriors Esdeveniments Gastronòmics

MAIG

22 MAIG

Divendres

Hora

9:00 h

Esdeveniment

II Jornada de Gastronomia i Nutrició: diàleg entre dietistes-nutricionistes i cuiners..

Lloc de Realització

Canal de YouTube de Gasterra 

Descripció

Es pretén crear un entorn de debat en el qual els i les professionals de la nutrició, la dietètica i la restauració es reunisquen per a analitzar la importància d’educar en hàbits de vida saludables i d’incidir en la necessitat de promoure una alimentació que s’ajuste a les 5S: Saludable, Sostenible, Satisfactòria, Social i Segura.

ESDEVENIMENTS ANTERIORS

 

AGENDA 2020

MARÇ

31 MARÇ

Dimarts

Hora

13:00 h

Esdeveniment

Entrevista a Josep Bernabeu, director de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani UA – Dénia.

Lloc de Realització

 Radio la veu Ondara 

Descripció

La ràdio, la veu d’Ondara entrevista a Josep Bernabeu-Mestre per a parlar del Centre de Gastronomia del Mediterrani i el seu paper en la potenciació del sector gastronòmic en la Comunitat Valenciana.

28 MARÇ

Dissabte

Hora

13:00 h

Esdeveniment

Article d’opinió de Josep Bernabeu, director de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani UA – Dénia.

Lloc de Realització

 Alicanteplaza 

Descripció

Arran de la pandèmia mundial esdevinguda davant l’aparició del virus Covid-19, el Catedràtic d’Història de la Ciència, el professor Josep Bernabeu publica un article d’opinió en el mitjà de comunicació Alicanteplaza.

9 MARÇ

Dilluns

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Conferència  “La pesca del atún. Almadrabas y salazones”.

Lloc de Realització

 La Seu Universitària de Calp UA (Saló d’actes de Casa Nova) 

Descripció

El dilluns 9 de març a les 19:00h en la Seu Universitària de Calp UA (sala d’actes de Casa Nova) va tenir lloc la conferència “La pesca de atún. Almadrabas y salazón” a càrrec d’Ángeles Ruiz García, coordinadora tècnica de Gasterra; Francesc Llorca, professor de la Universitat d’Alacant i Vicente Leal, especialista en saladures.

7 MARÇ

Dissabte

Hora

9:30h – 19:00h

Esdeveniment

Reunió Nacional d’Experts en Nutrició, Gastronomia, Alimentació Saludable i Sostenibilitat

Lloc de Realització

 Bilbao Exhibition Centre 

Descripció

El passat 8 de març va tenir lloc la Reunió Nacional d’Experts en Nutrició, Gastronomia, Alimentació Saludable i Sostenibilitat celebrada a Bilbao en el marc de la Fira Alimentària Gustoko 2020, organitzada per la Reial Acadèmia de Medicina del País Basc-Euskal Herriko Medikuntzaren Errege Akademia, la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) i la Reial Acadèmia de Gastronomia (RAG), en col·laboració amb la Makilaren Kofradia, l’Escola Superior d’Hostaleria de Bilbao i l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Ciències de l’Alimentació.

5 MARÇ

Dijous

Hora

9:45h – 14:15h

Esdeveniment

Gasterra en les Jornades de ADINU Alacant

Descripció

Dijous passat 5 de març, la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant va acollir la Jornada “Gastronomia i Nutrició. Una aliança cap a la sostenibilitat” organitzada per ADINU Alacant, amb l’objectiu de fomentar el treball multidisciplinari en la mateixa Universitat d’Alacant.

El Centre de Gastronomia del Mediterrani va participar en la jornada amb la intervenció de la Coordinadora Tècnica Ángeles Ruiz.

FEBRER

27 Febrer

Dijous

Hora

19:00h

Esdeveniment

Projecció del documental “Y EN CADA LENTEJA UN DIOS”

Descripció

Kiko Moya. Chef Restaurante L’Escaleta (Dos estrellas Michelin).

26 Febrer

Dimecres

Hora

19:00 h

Esdeveniment

“Llegir en clau Gastronòmica”,

presentació de SUSTENTABLE, guia de restaurantes de la Comunitat Valenciana.

Descripció

Intervindran:

– Josep Bernabeu-Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA
– UA – Dénia, director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Gust Gastronòmic.
– María Diago, directora de sustentable, guia de restaurants de la Comunitat Valenciana.
– Lluís Ruiz Soler, periodista gastronòmic de sustentable.

25 Febrer

Dimarts

Hora

19:30 h

Esdeveniment

Conferència “Alimentación y felicidad”

Descripció

A càrrec de Ana Zaragoza Martí, Doctora en Ciències de la Salut i professora de la Universitat d´Alacant

20 Febrer

Dijous

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Projecció de la pel·lícula “LA COCINERA DEL PRESIDENTE”

Descripció

María José San Román. Xef Restaurant Monastrell d’Alacant (Una estrella Michelin).

14 Febrer

Divendres

Hora

8:30 h – 18h

Esdeveniment

I JORNADA DE L’AMETLA MARCONA de la terra a la taula

Descripció

De la mà de l’Ajuntament de Xixona (a través de la Seu Universitària de Xixona) i de XICS Associació de Torroners Xixonencs de Catalunya us convidem a participar en aquesta jornada que pretén abordar des de diferents perspectives (agricultura, ciència, gastronomia, comerç …) les propietats i les problemàtiques d’aquesta varietat, amb l’objectiu de crear un espai de reflexió dirigit a agents i professionals (agricultors, torroners, pastissers, cuiners etc.) preocupats pels reptes de futur d’aquesta matèria primera tan important per a la nostra economia local. 

12 Febrer

Dimecres

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Gastronomia i turisme gastronòmic

Descripció

Ponència a càrrec de Josep Bernabeu-Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani i de la Càtedra Carmencita d’estudis del sabor gastronòmic. 

12 Febrer

Dimecres

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Conferència audiovisual “MÚSICA PER A IMATGE I PALADAR”

Descripción

Luis Ivars. Compositor de música per a imatge (cinema, televisió, museus i documentals). Autor de la banda sonora de pel·lícules com: El Capitán Trueno, La dama Boba, Tiempos de Azúcar, 22 Ángeles, Tabarca, Sagitario y El dios de madera. Responsable SGAE internacional.
Nominat als premis Goya per Matar el Tiempo, Haz de tu vida una obra de arte y Bollywood made Spain. Vicepresident de l’Aliança Europea de Compositors de Cinema.

10 Febrer

Dilluns

Hora

10:30h – 18:30h

Esdeveniment

V Simposi de l’Arròs, Arrossos mediterranis. Zones productores i varietats del nostre territori.

Lloc de Realització

Hotel Spa Porta Maris

Descripció

L’Hotel Spa Porta Maris acollirà el V Simposi de l’Arròs Dàrsena que enguany se celebra sota el lema «Arrossos mediterranis. Zones productores i varietats del nostre territori».

6 Febrer

Dijous

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Conferència audiovisual “CINEMA I GASTRONOMIA: EL PANORAMA GASTRONÒMIC SEQÜÈNCIA A SEQÜÈNCIA!”

Descripció

Pepe Barrena. Productor i crític gastronòmic, expert i estudiós de la relació entre aquestes dues arts i autor del llibre “Menjar de Cinema” i de Festivals temàtics com Cinegourland. En aquesta conferència audiovisual, Pepe Barrena analitza la història del considerat cinema gastronòmic al mateix temps que reflexiona sobre el que ha esdevingut en el món de la gastronomia. Una xerrada amena i impactant amb la projecció d’alguns dels millors fragments de pel·lícules mítiques, cartelleria i documentalisme, incloent-hi un particular “receptari” de plats de llegenda.

GENER

29 Gener

DIJOUS

Hora

19:00 h

Esdeveniment

Exposició: {espècies}. L’univers del sabor.

Descripció

L’exposició mostra de manera didàctica com herbes culinàries i espècies posseeixen un elevat valor cosmètic i medicinal i ens sedueixen pel seu poder aromàtic i sàpid, capaç de millorar les qualitats organolèptiques de les nostres receptes, transformant la matèria primera més humil, incrementant el seu sabor, color i aroma. 

 

 

21 GENER

DIMARTS

Hora

19:30 h

Esdeveniment

Conferència “L’espai gastronòmic de la Marina Alta: reptes i oportunitats”.

Descripció

Conferència a carreg de Josep Bernabeu Mestre,
Catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant i Director del Centre de Gastronomia del Mediterrani (GASTERRA)
Assistència gratuïta prèvia inscripció en el següent formulari:

 https://www.calp.es/es/content/sede-universitaria

ESDEVENIMENTS ANTERIORS

 

AGENDA 2019

DESEMBRE

12 Desembre

DILLUNS

Hora

9:00 h

Esdeveniment

Gastronomia en persones Institucionalitzades. Una altra alimentació és possible. 

Descripció

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer:

– Els principals reptes que afronta el sector de la dependència quant a les persones que viuen en residències de majors i les singularitats que això suposa.

– L’important paper que juga la dieta mediterrània com a eina per a la preservació de la qualitat de vida de les persones dependents.

– El paper del dietista-nutricionista en la prevenció de la qualitat de l’alimentació a les persones institucionalitzades. Equilibri Nutricional i Presentació.

– Tècniques per a fer atractiu el menjar.

2 Desembre

Dilluns

Hora

10:00 h

Esdeveniment

Aula de cuina tecnològica. A la recerca de la sala mediterrània. 

Lloc de Realització

INVAT·TUR, Passeig Tolls, 2, 03502 Benidorm, Alacant. 

Descripció

La Jornada té com a principal objectiu abordar un dels principals reptes que ha d’afrontar el sector de la restauració, com passa amb el servei en sala i la recerca en la seva excel·lència, i fer-ho, a més, des dels paràmetres que caracteritzen la cultura alimentària mediterrània. Es tracta, en última instància, de contribuir al desenvolupament dels objectius formatius i d’innovació que té plantejada Turisme Comunitat Valenciana i la seva xarxa Gastro-Turística, a través del programa d’activitats que acull l’Exquisit Mediterrani i en concret el que comporta el valor de l’hospitalitat en la taula.

NOVEMBRE

20 Novembre

DILLUNS

Hora

20:00 h

Esdeveniment

Presentació del llibre Cuinar Consciència contra el Càncer.

Lloc de Realització

Saló Ramón Sauquillo

Real Club Nàutic de Dénia

Descripció

Seguint amb el cicle “Llegir en clau Gastronòmica” el pròxim 20 de novembre a les 20 h tindrà lloc la presentació, en el Real Club Nàutic de Dénia, del llibre de Cuinar Consciència contra el Càncer.

OCTUBRE

21 Octubre

DILLUNS

Hora

Per confirmar.

Esdeveniment

II Jornada Carmencita Gastronomia i Art.

Lloc de Realització


Saló d’acte Aulari II.

Universitat d’Alacant.

Descripció

Després de la “I Jornada d’Estudis Interdisciplinaris sobre Gastronomia” en la qual es van abordar aspectes que resulten claus per a entendre com té lloc la percepció dels sabors i alguns dels elements que determinen la cultura del gust i el seu impacte social, la II Jornada d’Estudis Interdisciplinaris sobre gastronomia se centra en una qüestió sense resoldre: És la gastronomia un Art?

SETEMBRE

30 setembre

Dilluns

Hora

12:00h

Esdeveniment

Acte inaugural de la segona edició del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània.

Descripció

Els alumnes de la segona edició del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada rebran la benvinguda i iniciaran el seu curs acadèmic al campus de la Universitat d’Alacant.

25 Setembre

Dimecres

Hora

19:30h

Esdeveniment

IV Jornades Cocentaina cap a la sostenibilitat «Agricultura sostenible i bioeconomia»

Lloc de realització

Per confirmar.

Descripció

IV Jornades Cocentaina cap a la sostenibilitat “Agricultura sostenible i bioeconomia”, la qual comptarà amb la participació del director de Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (Gasterra), el Catedràtic d’Història de la Ciència a la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu-Mestre

19 setembre

Dijous

Hora

20:00h

Esdeveniment

Cicle: Llegir en Clau Gastronòmica

Descripció

Reiniciem el cicle “Llegir en clau gastronòmica” i ho farem amb la presentació a la Casa de Cultura de l’Ajuntament de Pego (dins de la III Setmana Gastrocultural)
del llibre d’Emili Piera La cuina de l’Albufera (i les marjals). Entrada oberta al públic.

17 Septiembre

Dimarts

Hora

11:30h

Esdeveniment

VEREMA OBERTA 2019 DOP. ALACANT

Lloc de Realització

Bodegas Volver – el Pinós

Descripció

Des del Consell Regulador de la DOP Alacant s’organitza l’acte de celebració de la verema a la DOP Alacant, que se celebrarà el proper 17 de setembre, a les instal·lacions de Bodegas Volver deL Pinós, a les 11.30h.

16 Setembre

DILLUNS

Hora

De 16:00h a 16:30h

Esdeveniment

Sessió inaugural de l’I CURS d’especialització en turisme gastronòmic i cultura culinària de la Comunitat Valenciana.

Descripció

Des d’un enfocament eminentment pràctic i aplicat a la realitat turística, el curs ofereix un itinerari de 100 hores formatives amb professors universitaris de diferents àrees de coneixement, experts en turisme gastronòmic i reconeguts professionals de prestigi de la gastronomia, el turisme i el món agroalimentari valencià; i un format que combina els continguts teòrics amb 8 màsters class, 6 demostracions pràctiques, 3 tallers i 2 visites de camp formatives.

12 Setembre

DIJOUS

Hora

De 8:00h a 21:00h

Esdeveniment

Fòrum de la UNESCO sobre “Culture and Food: Innovative Strategies for Sustainable Development”

Lloc de Realització

Parma, ITALIA

Descripció

Organitzat per la UNESCO en col·laboració amb el Govern de la República Italiana, amb el suport de la Regió d’Emília-Romanya i el Municipi de Parma; el Fòrum Mundial analitzarà els vincles entre l’alimentació, la cultura i la societat, així com el panorama en evolució de la seguretat alimentària, els sistemes alimentaris, i el seu paper fonamental per a la implementació de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sustentable.

7 Setembre

DISSABTE

Hora

19:00 h.

Esdeveniment

L’Alere/Dolia IX Mostra d’Enoturisme i Gastronomia.

Lloc de Realització

Auditori Teulada-Moraira

Descripció

La novena edició de la mostra d’enoturisme i gastronomia Dolia, a Teulada-Moraira, arriba enguany carregada de novetats. Començant per la denominació, ja que ara el certamen té nom compost: Alere/Dolia, i seguint per canvis de major importància que tenen a veure amb la necessitat de fer justícia amb la meitat de la població que, en el món de l’alta cuina, com també en altres àmbits, ha estat eclipsada per l’altra meitat. Les dones seran les grans protagonistes enguany el 7 de setembre en Alere/Dolia.

JUNY

10 JUNY

DILLUNS

Hora

19:00h

Esdeveniment

Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània.

Lloc de realització

Sala d’actes del CDT de Dénia.

Carrer Falutx, 0 S N, Marines, Dénia, Alacant.

 

Descripció

El dia 10 de juny a les 7 de la vesprada al Centre de Turisme CDT de Dénia, tindrà lloc la cerimònia de cloenda del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània que dirigeix la professora Ana Laguna, amb el lliurament de diplomes als estudiants i distincions als ajuntaments i empreses participants.

L’acte, que comptarà amb l’assistència d’autoritats universitàries, es tancarà amb la conferència magistral de Cristina Figueira, propietària i xef del restaurant El Xato, guardonat amb estrella Michelin.

5 JUNY

DIMECRES

Hora

19:30h

Esdeveniment

Diagnòstic i pla d’acció, receptes per a un futur sostenible.

Descripció

L’oficina de la Innovació i la Creativitat – Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco exposarà a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant el diagnòstic i el pla d’acció Dénia & Marina Alta #Tastinglife.

Aquest treball avalua la situació gastronòmica de la comarca de la Marina Alta i estableix un pla d’acció per al desenvolupament sociocultural i econòmic de la comarca apuntant la gastronomia com a eix central.

3 JUNY

DILLUNS

Hora

9:00h – 13:30h

Esdeveniment

JORNADES GASTRONOMIA UA: estratègies d’èxit per a un sector essencial.

Descripció

Les Jornades “Gastronomia UA: Estratègies d’èxit per a un sector essencial”, que organitza la Universitat d’Alacant en col·laboració amb Alicante Plaza, tindrà lloc el dia 3 de juny a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer Ramón y Cajal.

Al fòrum en el qual participen experts de la Universitat d’Alacant en temàtiques com el turisme, la ciència i la nutrició, empresaris i representants d’institucions, es debatran temes com “La formació, la investigació i la divulgació com a garantia d’èxit”, “L’impacte de la gastronomia en la cadena alimentaria” i “Com incideix la gastronomia en el sector turístic”.

MAIG

31 MAIG

DIVENDRES

Hora

9:00h a 17:30h

Esdeveniment

I Jornada sobre gastronomia i nutrició: diàleg entre cuiners i dietistes-nutricionistes.

Lloc de realització

Sala d’actes del CDT de Dénia.

Carrer Falutx, 0 S N, Marines, Dénia, Alacant.

 

Descripció

Amb aquesta iniciativa es pretén crear un entorn de debat entre els dietistes-nutricionistes i els cuiners, en el qual es tracten temes com:

 

  • El paper de la nutrició al món de la restauració.
  • La gastronomia saludable.
  • La importància de la sostenibilitat i el producte de proximitat.
  • El paper de la gastronomia saludable com a base de l’alimentació en les col·lectivitats (escoles, hospitals…)
  • Vies per a la promoció de la gastronomia saludable.
  • Les claus per aconseguir l’alimentació saludable, satisfactòria, sostenible, social i segura.

30 MAIG

DIJOUS

Hora

20h

Esdeveniment

Presentació del llibre Ciencias de la gastronomía: teoría y método, de la reconeguda escriptora Almudena Villegas Becerril, Premi Nacional de Recerca en Gastronomia.

Lloc de realització

Sala d’actes de la Biblioteca Municipal de Dénia

C / Sant Josep, núm. 6,

Descripció

En aquesta presentació l’autora Almudena Villegas ens presenta la seua última publicació, en la qual parla de les Ciències Gastronòmiques, més enllà de la pura gastronomia, les quals equivalen a un nou model d’entendre l’alimentació i la seua cultura al s. XXI.

La presentació de l’autora i de l’obra és a càrrec de Josep Bernabeu Mestre, Director del Centre de Gastronomia del Mediterrani – Gasterra.

30 MAIG

DIJOUS

Hora

12:30h

Esdeveniment

Presentació del llibre Ciencias de la gastronomía: teoría y método, de la reconeguda escriptora Almudena Villegas Becerril, Premi Nacional de Recerca en Gastronomia.

Lloc de realització

Sala de Juntes – Facultat de Ciències

Campus de la Universitat d’Alacant

Descripció

En aquesta presentació l’autora Almudena Villegas ens presenta la seua última publicació, en la qual parla de les Ciències Gastronòmiques, més enllà de la pura gastronomia, les quals equivalen a un nou model d’entendre l’alimentació i la seua cultura al s. XXI.

La presentació de l’autora i de l’obra és a càrrec de Josep Bernabeu Mestre, Director del Centre de Gastronomia del Mediterrani – Gasterra.

ABRIL

10 Abril

DIMECRES

Hora

20h

Esdeveniment

Presentació de la col·lecció de gastronomia del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant Gastronomía alicantina, edició facsímil de les obres de José Guardiola Ortiz 1871-1946.

Descripció

Intervencions:

  • Josep Bernabeu-Mestre – Director de GASTERRA i Coeditor de l’edició facsímil.
  • Llúcia Signes, directora de la Biblioteca Municipal de Dénia (Ajuntament de Dénia). 
  • Josep Forcadell, director del Servei de Publicacions de la UA  
  • Ángeles Ruiz, periodista gastronòmica i membre de GASTERRA.
  • Evarist Miralles, cuiner – Restaurant El Nou Cavall Verd de Laguar.

FEBRER

18 i 19 Febrer

DILLUNS I DIMARTS

Hora

10h – 18:30h

Esdeveniment

IV Simposi de l’Arròs

Descripció

El Centre de Gastronomia del Mediterrani col·labora en el IV Simposi de l’Arròs organitzat pel restaurant Dársena i en el que experts en aquesta temàtica debaten sobre l’estat actual del coneixement sobre el món de l’arròs a la Comunitat Valenciana.

AGENDA 2018

FEBRER

12 FEBRER - Arrossos saborosos, arrossos saludables.

Lloc de realització

Restaurant Dársena, Alacant.

 

Hora

09.45h a 18.45h.

 

Descripció

El món de l’arròs tornarà a congregar cuiners i experts en el Simposi de l’Arròs que organitza, per tercer any consecutiu, el restaurant Dársena d’Alacant, i que tindrà lloc el proper 12 de febrer.

 

Sota el lema “Arrossos saborosos, arrossos saludables”, productors, agricultors, científics, divulgadors, experts en nutrició i cuiners de la talla de María José San Román, del restaurant Monastrell (Alacant), Raúl Resino, del restaurant Raúl Resino (Benicarló) i Rafa Soler, d’Audrey’s (Calp), els tres amb una estrella Michelin, oferiran les claus per a l’elaboració de l’arròs, les seues tècniques, els seus beneficis nutricionals i fins i tot el futur del seu cultiu, en un esdeveniment que s’ha convertit en cita ineludible per a professionals i aficionats.

 

 

El III Simposi de l’Arròs de Dársena compta amb el patrocini de Makro, Bocopa, Luga Sabores, Almàssera l’Alqueria i Valentina Equipa, i la col·laboració de la Universitat d’Alacant, que el retransmetrà en directe a través d’aquest enllaç..

 

Serà, doncs, una cita en què experts i assistents posaran en comú els seus coneixements sobre aquest producte que s’ha convertit en valor indispensable de la dieta mediterrània.

Vídeos de l’esdeveniment:
Presentació, Cristina de Juan, Juan Valero
Ana Zaragoza, Mª José San Román
Anna Mayer
J.M. Mulet, Ana Laguna, Taula redona, Cloenda

MARÇ

10 MARÇ - VII Jornada AOVE i Alta Cuina Mediterrània

Lloc de realització

Restaurant Monastrell.

 

Hora

de 12:00h a 14:00h.

 

Descripció

L’objectiu de la jornada és conéixer i difondre les característiques i les propietats de l’AOVE i el seu importantíssim paper a l’Alta Gastronomia Mediterrània. Organitzada tradicionalment pel Restaurant Monastrell, en aquesta edició compta per segon any consecutiu amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant. La jornada serà emesa a través de videostreaming.

Videostreaming

MAIG

28 MAIG - Presentació de GASTERRA. Centre de Gastronomia del Mediterrani.

Lloc de realització
Jauja Port. Moll de la Pansa SN. Baleària Port. Dénia.

 

Hora
19.30h.

 

Descripció
El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA és una iniciativa col·laborativa de la UA que, amb seu a Dénia, designada per la UNESCO “ciutat creativa gastronòmica”, busca impulsar els estudis i el sector de la gastronomia de la província d’Alacant fins convertir-lo en el màxim exponent de la cuina alacantina i referent nacional i internacional de la dieta mediterrània. El Centre de “Gastronomia del Mediterrani, UA-Dénia” GASTERRA aglutina els interessos de múltiples organitzacions i sorgeix amb la finalitat de relacionar entre d’altres aspectes, cuina amb ciència, economia, gestió i turisme, conformant-se com una aliança entre la Universitat d’Alacant, la Generalitat Valenciana mitjançant l’Agència Valenciana de Turisme, i la ciutat de Dénia a través del seu ajuntament. 

 

Videostreaming – Youtube

AGENDA 2017

MARÇ

25 MARÇ - VII Jornada AOVE i Alta Cuina Mediterrània

Lloc de realització
Restaurant Monastrell.

 

Hora
de 10.00 a 18.00h.

 

Descripció
L’objectiu de la jornada és conéixer i difondre les característiques i les propietats de l’AOVE i el seu importantíssim paper a l’Alta Gastronomia Mediterrània. Organitzada tradicionalment pel Restaurant Monastrell, en aquesta edició compta per primera vegada amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant. La jornada, que serà emesa per primera vegada a través de videostreaming*, s’ha dissenyat en dos grans blocs.

 

El primer bloc consta d’una taula redona en què es tractaran les característiques i aplicacions de l’AOVE i dins de la qual es realitzarà un tast de diferents AOVE de nova collita. Per finalitzar la jornada, la nostra xef Mª José San Román, harmonitzarà els olis presentats en el tast amb elaboracions creades especialment per a aquest dinar.

Vídeo de l’esdeveniment  – Galeria de l’esdeveniment

MAIG

15 MAIG - Jornades Universitat-Gastronomia

Lloc de realització
Universitat d’Alacant – Sala d’actes de l’Aulari II.

 

Hora
de 09.00 a 18.30h.

 

Descripció

En els últims anys assistim a un gran protagonisme social i econòmic de tot allò que es relaciona amb la gastronomia. En aquest context, s’ha anat definint millor el paper de les diferents activitats professionals que, al temps que es fan més complexes, requereixen cada vegada de més coneixement i qualificació. La Universitat d’Alacant, assumint la seua responsabilitat social, ha pres la iniciativa per establir les bases d’un fort compromís en la formació de nous professionals, la qual cosa es presenta com una activitat imprescindible per garantir, juntament amb altres estratègies, el desenvolupament econòmic i empresarial.

 

Aquestes jornades amb què volem començar, dirigides als sectors empresarials, professionals i acadèmics que intervenen en l’àmbit gastronòmic, representen una xicoteta mostra del compromís que s’ha anunciat ací.

 

La Gastronomia, que sovint es relaciona amb el turisme, conforma, en efecte, un dels pilars més importants per a la promoció turística i la imatge de la nostra província, però a més tenim el privilegi de ser l’origen de molts dels millors productes gastronòmics de nostre país i, també, de disposar de nombrosos professionals d’alt nivell relacionats amb aqueixos productes. Això ens ha facilitat l’organització d’aquestes jornades en forma de taules redones, en les quals, com es veurà en el programa desenvolupat, participaran diferents experts altament qualificats amb els quals volem i estem segurs que s’establirà un fructífer debat entre el món universitari i professional.

Visualitza el díptic

Aviso Legal y Política de Privacidad | Copyright © 2019 | | | Diseño: